Oostenrijk

Oostenrijk

Things to do - general

Oostenrijk is een uitstekend vakantieland voor de winter én de zomer. In de winter is Oostenrijk door de sneeuwzekerheid, het zonnige weer en met haar witte bergen een schitterende omgeving om te skiën, snowboarden en langlaufen. Alles wat je van een wintersport mag verwachten, vindt je in Oostenrijk. Zowel voor volwassen als voor kinderen, aan elke groep is gedacht. Wintersporten in de zomer? Op de 8 Oostenrijkse gletsjers kun je het gehele jaar terecht.

Country Oostenrijk
Area 83.871 km²
Languages spoken Duits, Engels
Currency Euro
Visa requirements Voor Oostenrijk heeft men geen visum nodig. Een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart is voldoende.

Sports and nature

Sports and nature Oostenrijk is natuurlijk een topbestemming voor wintersport, maar in de zomer kunt u in Oostenrijk heerlijk wandelen en fietsen / mountainbiken. Eén van de bekendste fietsroutes is de Donauradweg, die zoals de naam al zegt, vooral langs de Donau verloopt. Een makkelijk fietsroute die voor iedereen geschikt is, en waar jong en oud kunnen genieten van het prachtige panorama langs de Donau, de gezellige mensen, de schepen op de rivier, en talloze leuke dorpjes.

Naast het wandelen of fietsen / mountainbiken tussen de mooie en schone natuur, kun je ook paardrijden, tennissen, zwemmen, golfen, vissen, zeilen, raften en canyoning.

Oostenrijk heeft veel rivieren en meertjes. Uniek zijn de mogelijkheden om te duiken. Dit is mogelijk in diverse meren in de Salzkammergut. In de Salzkammergut zijn ook volop mogelijkheden voor zeilers, surfers en andere watersporten, waarbij je ook op verschillende plaatsen een boot kunt huren.

Nightlife

Nightlife In alle gebieden zijn talloze uitgaansgelegenheden te vinden. Oostenrijk is het enige wintersportland waar je eerder moeite moet doen om het bruisende nachtleven te ontlopen dan om het te vinden.

In de grote steden zoals Wenen is de nachtclub U4 Discotheque het bezoeken waard. Prince, Sade, Grace Jones, Nirvana en Johnny Depp zijn je voorgegaan. Geen zin om te stappen? Het nachtskiën is een ervaring op zich.

Culture and history

Culture & history Oostenrijk biedt een grote veelheid aan cultuurhistorisch bouwwerken. Religieuze gebouwen, zoals kerken en kloosters, maar musea, ambtsgebouwen etc. zijn kenmerkend voor de culturele erfenis van Oostenrijk. Gebouwen in de meest uiteenlopende stijlen en toepassingen zijn het resultaat van de ontwikkeling van de bouwkunst en de wisselvallige geschiedenis van Oostenrijk.

De Oostenrijkse steden zijn aantrekkelijk door een fascinerende architectuur, die alle belangrijke bouwstijlen omvat: van gotisch naar renaissance, barok en Jugendstil naar het postmoderne. Maar niet alleen de geschiedenis heeft een stempel gedrukt op de culturele verworvenheden van Oostenrijk. Vooral ook de bekendheid van de huidige Oostenrijkse architectuur die tot ver over de landsgrenzen rijkt, zorgt voor de actuele en levendige Oostenrijkse cultuur.

Robinson Club Ampflwang

Wörmansendt 1, 4838, Ampflwang
Robinson Club Ampflwang Oostenrijk Club Ampflwang is in 2014 compleet gerenoveerd. Niet alleen de k More info
Book now

Robinson Club Schlanitzen Alm

Sonnleitn 2, 9620 Hermagor
Robinson Club Schlanitzen Alm Oostenrijk Op 1.300 meter ligt de Robinson Club Schlanitzen Alm direct More info
Book now

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.